Otoplastieken: Gehoorbescherming op maat

Otoplastieken hard of zacht?

Otoplastieken hard

Harde otoplastieken worden gemaakt uit Acrylaat (Fotoplast). Deze oordoppen geven de beste demping door de dichtheid van het materiaal. Dankzij het gladde oppervlak zijn deze otoplastieken gemakkelijker in en uit te halen. Het harde materiaal is uiteraard wel breekbaar en moet je dus niet laten vallen op een stenen of betonnen vloer.

Otoplastieken zacht

Zachte otoplastieken worden vervaardigd in zacht silicone. Dankzij de flexibiliteit van het materiaal geeft dit type gehoorbescherming heeft een hoog draagcomfort. Het beweegt mee met bewegingen van de kaak en met de groei van het kraakbeen. Naast een optimaal comfort zorgt dit voor een langere levensduur.

Otoplastieken Extrazacht

Deze otoplastieken worden gemaakt van extra zacht materiaal. Deze oordoppen zijn speciaal ontwikkeld voor slaapdoppen. De extra flexibiliteit zorgt voor extra comfort. Met name voor ‘zijslapers’ is dit van belang. Door de extra zachtheid voel je niet dat je iets in je oren hebt, ook al lig je op je oor.

Otoplastieken voor de industrie en bouw

Kendal Gehoorbescherming maakt professionele gehoorbescherming voor de industrie & bouw. Op maat gemaakte gehoorbescherming voor werknemers op werkplaatsen, bouwplaatsen en andere werkplekken met veel lawaai.

Otoplastieken met detectie (food industrie)

Otoplastieken met detectie zijn speciaal ontwikkeld voor de food industrie. Met de ingegoten metalen kogeltjes zijn de otoplastieken dus detecteerbaar en komen ze nooit terecht in het eindproduct. De voedselverwerkende industrie is conform HACCP voorzien van detectiepoortjes. Volgens de richtlijnen en normen is de kleur van deze otoplastieken altijd blauw. Omdat de kleur blauw van nature het minst voorkomt in voedsel.

Otoplastieken voor motorrijders

Bescherming tegen het schadelijke geluid van windruis. Motorrijders zijn over het algemeen zeer bekend met beschermingsmiddelen zoals beschermende kleding en helmen. Niet iedereen weet echter dat gehoorschade ook een groot risico is op de motor. En dan niet zozeer het geluid van de ronkende motor, maar wel de windruis die oploopt naarmate je harder rijdt. Bij een snelheid van 100 km/uur kan de windruis al oplopen tot 95 dB.

Natuurgetrouw geluid: Keramisch filter (KS)

Het KS filter dempt het geluid zonder het te vervormen. Het materiaal en de productiewijze bieden geen ruimte voor afwijkingen en zorgt dus voor de meest betrouwbare bescherming. Kendal is uitvinder van het gepatenteerde keramisch filter. De eigenschappen van het keramisch materiaal in combinatie met het de venturi-vorm zorgen voor een natuurgetrouw geluid. Dit is prettig omdat je hersenen door de geluidskwaliteit geen moeite hoeven te doen om geluiden te interpreteren. Alles klinkt heel natuurlijk en dat maakt dat je op het einde van de dag fitter bent. Door de rust aan je gehoor kun je je ook beter concentreren.

Otoplastieken voor (live) muziek

Muziek otoplastieken beschermen het gehoor voor muzikanten, horeca medewerkers en anderen werkzaam in de evenementen branche. Het is onmisbaar bij Concerten, Festivals en uitgaan. Het keramisch filter zorgt voor behoud van een helder en onvervormd geluid. Het is alsof je alleen het volume zachter zet. De muziekfilters van Kendal hebben een ‘vlakke demping’ wat betekent dat op alle frequenties gelijkwaardig wordt gedempt. De hoge frequenties zijn het meest schadelijk en die dempen het meest.

Otoplastieken met portofoonaansluiting

Verschillende toepassingen vragen om maatwerk. Zo kunnen we communicatietechnologie toepassen in de gehoorbescherming. Denk aan een portofoonaansluiting, draadloze headsets en koptelefoons om mee te bellen of muziek te luisteren, etc. We passen deze mogelijkheden vaak toe. Niet alleen voor beveiligers, politie of defensie, maar bijvoorbeeld ook voor organisatoren van festivals en motorrijders.

Otoplastieken voor een goede nachtrust

Slaapdoppen worden gemaakt van extra zacht materiaal zodat ze de hele nacht extra comfortabel zitten. Met name voor ‘zijslapers’ is dit van belang. Door de extra zachtheid voel je niet dat je iets in je oren hebt, ook al lig je op je oor te slapen. De otoplastieken voor slapen worden volledig afgesloten, zonder een filter. Extra comfort dus en maximale demping!

Let op! Ook al zijn je oren geheel afgesloten, door botgeleiding blijf je altijd geluid horen. En dat is maar goed ook. Zo slaap je niet door je wekker of brandalarm heen. En ook als je een baby thuis hebt zal deze je kunnen wekken.

Reinigingsproducten voor otoplastieken

Voor een goede hygiëne van het oor is het van belang om otoplastieken schoon te houden. Regelmatige reiniging verlengt bovendien de levensduur van de gehoorbescherming. Voor een kristalhelder geluid is het daarnaast belangrijk om het filterkanaal open te houden. De reinigingsproducten zijn speciaal geschikt voor het onderhoud van gehoorbescherming. Let op: De producten zijn niet geschikt voor het reinigen van elektronica!

Otoplastieken voor zwem- en watersport

Deze otoplastieken zijn altijd oranje en blijven drijven. Als je ze per ongeluk in het water laat vallen dan kun je ze door de oranje kleur gemakkelijk spotten. Dat het blijft drijven is natuurlijk ook erg handig om ze niet kwijt te raken. Zwemdoppen worden gemaakt van extra zacht materiaal voor extra comfort.

Dit type gehoorbescherming beschermt je tegen chloor, vuil of andere schadelijke stoffen in het water. Het voorkomt oorontsteking of ‘zwemmersoor’ voor mensen met gevoelige oren of echte zwemmers of watersporters die veel in het water zijn.

Otoplastieken met of zonder greepje?

Zonder greep

Standaard worden otoplastieken gemaakt zonder greepje. Om de oordoppen uit te krijgen wordt dan meestal het oor even omhoog getrokken zodat er wat ruimte ontstaat en de oordop makkelijker loskomt uit het oor.

Met greep

Een greepje wordt met name gebruikt in de bouw en industrie. De functie van het greepje is om de oordoppen makkelijker in en uit te doen. Het greepje geeft de mogelijkheid om de otoplastieken aan een koordje te bevestigen.

Koord en kledingklem

Met een koord kun je de otoplastieken gemakkelijk achter je nek laten hangen. Met een kledingklem maak je het vast aan je kleding. Zo raak je je oordoppen niet snel kwijt en kun je ze gerust af en toe uit doen.

Reseller worden?

Maak eventueel ook gebruik van onze aanmeet- en lektestservice!

  • Aanmeetservice
  • Lektestservice
  • Periodieke controle

Neem contact met ons op